Volleybal @t press

Volleybal nieuws

  1. Maaseik is de play-offs in de Lotto Volley League met een valse noot geëindigd. De leider verloor met 3-2 van Menen, maar behoudt wel het thuisvoordeel in de play-offfinale tegen Roeselare, dat vlot won van Borgworm.
  2. Maaseik heeft het mentale voordeel in aanloop naar de titelstrijd in de Belgische hoogste klasse. In eigen huis veerden de Limburgers recht nadat Roeselare set 1 had gewonnen. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, maar Maaseik toonde zich efficiënter op de belangrijkste momenten. Resultaat: 3-1, wat ook de eindstand was in Aalst-Menen.
  3. Jolan Cox zal voor langere tijd de clubkleuren van volleybalploeg Maaseik verdedigen, zo maakten de Limburgers donderdagavond bekend. Het wordt in totaal het zevende seizoen van de 32-jarige Red Dragon bij Maaseik, weliswaar verspreid over twee periodes.
  4. In volle play-offstrijd moeten sommige ploegen het plots zonder hun jonge talenten stellen. Een opvallend gevolg van het EK-kwalificatietoernooi van de U20 Red Dragons. Zo had Menen-coach Frank Depestele, mede door blessures, plots maar 8 spelers ter beschikking. "Er zijn maanden geleden al afspraken gemaakt rond het jaarlijkse fenomeen", kadert David Steegen van Topvolley Belgium.
  5. We krijgen een eindstrijd tussen Maaseik en Roeselare in de Belgische volleybalcompetitie. Beide ploegen walsten vanavond over hun tegenstander. De Limburgers namen het laatste sprankeltje finalehoop weg van Haasrode Leuven, de landskampioen klopte het blessuregeplaagde Menen makkelijk. Aalst veerde dan weer recht na 0 op 12.